Web Analytics Made Easy - Statcounter

فارس نوشت: سال ۹۹ از معدود سال های عجیبی بود که شاید برای خیلی ها هنوز تحویل نشده باشد! سالی که زندگی های هر کدام از ما با کرونا توام شد و همین سختی های بسیاری را به دنبال داشت.

علاوه بر این در سالی که گذشت بسیاری از هنرمندان کهنسال و جوان را از دست دادیم و تعدادی از این افراد نیز بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این گزارش مروری خواهیم داشت بر زندگی هنرمندانی که در سال ۹۹ چشم از جهان فروبستند.

** کامبوزیا پرتوی و نگارش فیلم «محمد رسول الله»

شاید دهه شصتی ها پرتوی را با فیلم سینمایی گلنار بشناسند. همان دختری که به دنبال دستمال یادگار مادرش دوید و سر از خانه خرس ها در جنگلی سرسبز شمالی درآورد.او متولد اسفند سال 1334 و بازیگر نویسنده و کارگردان بود. گلنار، کافه ترانزیت، کامیون از فیلم های سینمایی وی بودند. از شاخص ترین فیلم هایی که پرتوی آن را به نگارش درآورده است فیلم نامه محمد رسول الله است. او بر اثر ابتلا به کرونا درگذشت.

** محمود فلاح و اثر ماندگاری به نام «مختارنامه»

اگر مخاطب تلویزیون باشید قطعا دست کم دو سه بار سریال مختارنامه را دیده اید. سریالی که درباره قیام مختار ثقفی بعد از قیام عاشورا است و سالیانه  دو بار در دهه محرم و از شبکه های مختلف بازپخش می شود.

محمود فلاح از تهیه کننده  های با سابقه سینما و تلویزیون بود که مختارنامه آخرین کار تلویزیونی اش به شمار می آمد. وی در برهه ای از زمان مدیریت بخش هایی از سازمان صداوسیما را به عهده داشت.

خوش غیرت، خوش رکاب، او مثبت، تفنگ سرپر از کارهای تلویزیونی وی به شمار می رود.

فلاح اول آبان ماه به دلیل سکته مغزی و مشکلات ریوی درگذشت.

** محمدعلی کشاورز و حضور در «سربداران»

نقش ماندگار او در سریال هزاردستان هنوز در خاطره ها مانده است. ایفای نقش شعبون بی مخ که صحنه دعوای او در قهوه خانه را هنوز خیلی ها به یاد دارند. همچنین پدری مستبد و البته مهربان که برای دور هم جمع شدن های فرزندانش تلاش بسیاری می کند‌. همه اینها خصیصه های محمدعلی کشاورز در نقش اسدالله خان سریال پدرسالار است.

پدری که در سکانس معروف این سریال وقتی متوجه شد فرزندانش به منزلش نمی آیند با کفش روی تک تک بشقاب های داخل سفره راه رفت و همه آنها را شکاند. ماندگارترین اثری که کشاورز در این سال ها بازی کرده است هزاردستان، پدر سالار، مادر، سربداران است.

کشاورز نیز از جمله بازیگرانی بود که از سی سالگی کار حرفه ای خود را آغاز کرد. هزار دستان، سربداران، افسانه سلطان و شبان، پدر سالار و ... بازی کرد. همچنین فیلم های سینمایی روز واقعه، کمال الملک، کفش ای میرزا نوروز، دلشدگان از جمله آثار او است.

کشاورز در سن ۹۰ سالگی بر اثر نارسایی ریه درگذشت.

** صدیقه کیانفر؛ مادری مهربان در تلویزیون  

کیانفر از ۲۵ سالگی کار هنری خود را با رادیو و گویندگی و از رادیو نفت آبادان شروع کرد.

او در تمام سال های بازیگری اش نقش یک مادر و همسری فداکار و مهربان را داشت و این مهربانی از ویژگی های بارز شخصیتی اش نیز بود.

مسافر گم‌گشته شب دهم میوه ممنوعه از جمله آثار ساخص او به شمار می رود.

** سیروس گرجستانی و نقشی که نیمه کاره ماند

علی اکبر محمودزاده گرجستانی نام اصلی این هنرمند بود که بعدها سیروس را به عنوان نام هنری خود انتخاب کرد. گرجستانی ابتدای فعالیت هایش در وزارت فرهنگ و ارشاد استخدام شد و سپس بازیکن باشگاه  شاهین شهر تهران شد.

شاهرگ و شرم از آخرین سریال هایی بود که  گرجستانی در آنها به ایفای نقش پرداخت.  این بازیگر پیشکسوت حین بازی در نقش عزیز آقا در سریال شرم، بر اثر سکته قلبی درگذشت و تهیه کننده برای اینکه بتواند آخرین اثر گرجستانی را به عنوان یادگار نگه دارد بازیگری جایگزین را برایش انتخاب کرد.

پور وزیری در همان زمان در گفت و گویی در این باره گفت:  به این دلیل که دوست داشتیم آخرین بازی زنده یاد گرجستانی را نگه  داریم و به نمایش درآوریم آقای سیاوش طهمورث را به جای ایشان برای ایفای نقش عزیز آقا انتخاب کردیم.

گرجستانی در سریال های آنام دنگ و فنگ روزگار  خوش نشین ها زن بابا متهم گریخت و ... به ایفای نقش پرداخت.

** احمد پورمخبر و سرنوشتی که تغییر کرد

 اغلب مخاطبان پورمخبر را با تیپ شخصیتی متفاوت و لحن بیان خاصی که داشت می شناسند و به یاد می آورند.

ماجرای بازیگر شدنش هم خیلی جالب است او یک روز به همراه پسرش که می خواست برای یکی از سریال های رضا عطاران تست دهد، راهی لوکیشن این کارگردان شد و دست بر قضا عطاران پورمخبر پدر را برای ایفای یکی از نقش های متهم گریخت انتخاب کرد.

عطاران آنقدر از شخصیت پورمخبر خوشش آمده بود که برای دو سریال بعدی خود بزنگاه و ترش و شیرین هم از او استفاده کرد.

** سیدجلال طباطبایی و حضور شاخص در سریال های کمدی

طباطبایی یکی دیگر از بازیگرانی بود که بر اثر سکته قلبی درگذشت.

او سابقه خوبی در سریال های رضا عطاران داشت و در سریال های بزنگاه،‌ ترش و شیرین، متهم گریخت، خانه به دوش، خوش غیرت، خوش رکاب و ... نیز بازی کرده بود.

** ماه چهره خلیلی جوان ترین بازیگر سال ۹۹

جاریه خواهر ناتنی مختار  ثقفی و زن عمر بن سعد از شاخص ترین نقش هایی است که خلیلی در طول عمر هنری خود بازی کرده بود. همچنین مرضیه در چشم باد کلاه پهلوی از جمله سریال های شاخص این بازیگر بود.

خلیلی در ۱۷ مرداد ۹۹ بعد از تحمل یک دوره بیماری در لندن درگذشت. او جوان ترین بازیگری بود که در سال جاری چشم از جهان فروبست.

** پرویز پورحسینی از زکریا تا بابا اسماعیل

پورحسینی بازیگر و هنرمند پیشکسوت سینما و تلویزیون از جمله افرادی بود که بر اثر ابتلا به کرونا درگذشت.

پورحسینی در سال آخر عمر خود در سریال بیگانه ای با من است به ایفای نقش پرداخت.

از بابا اسماعیل بچه مهندس گرفته تا میثم تمار مختارنامه و  دکتر ندیمی شب دهم و زکریای مریم مقدس همه و همه یادآور ایفای نقش های متفاوت پورحسینی  است.

او در ۷ آذرماه در بیمارستان فیروزگر درگذشت. 

** کریم اکبری مبارکه و نقشی با ماندگاری ۳۰ سال

همیشه نقش های منفی برد بیشتری داشتند و بیشتر در ذهن مخاطبان ماندگار شدند. یکی از این شخصیت ها ابن ملجم مرادی قاتل حضرت علی ع در سریال  امام علی (ع) است.

نقشی که اکبری مبارکه در دهه ۷۰ در این سریال ایفا کرد باعث شد تا زمان مرگش همه نام او را ابن ملجم صدا بزنند.

این بازیگر در روزهای پایانی عمرش در سریال «جشن سربرون» بازی کرده بود و خانواده وی بعد از فوتش از تهیه کننده این سریال بابت رعایت کردن پروتکل های بهداشتی در پشت صحنه سریال گلایه کرده بودند.

** انصاریان و پلیسی که آخرین یادگارش در تلویزیون است

علی انصاریان بیشتر نامش را با فوتبال و ورزش می شناسند اما او از سال ۹۰ با فوتبال خداحافظی کرد و بازیگری را برای ادامه راهش انتخاب کرد.

انصاریان در سریال های زیر آسمان شهر، نقطه چین، خانه اجاره ای، کیمیا، محکومین نیز به ایفای نقش پرداخت.

آخرین بازی زنده یاد انصاریان در نقش پلیس در سریال سرزده بود که نیمه دوم امسال از شبکه یک سیما پخش شد.

رضا نایب مامور دستگیری دوست قدیمی خود که یکی از خلافکاران معروف شهر بود می شود و در پایان نیز او را دستگیر می کند.  

در گذشت انصاریان آنهم در روز مادر جامعه هنر و ورزش کشور را بسیار متاثر کرد.

**مرگ چنگیز جلیلوند؛ مرد حنجره طلایی

مرد حنجره طلایی یا آقای دوبله ایران از القابی است که جلیلوند را با آنها می شناختند. او علاوه بر اینکه دوبلور ثابت فیلم های فارسی بود، به دوبله بسیاری از فیلم های خارجی نیز را به عهده داشت. به گونه ای که جلیلوند دوبلور ثابت برخی شخصیت های ایرانی و خارجی از جمله مارلون براندو است.

این هنرمند در چند سریال تلویزیونی مثل معای شاه و عبور از پاییز و ... نیز در قامت بازیگر ظاهر شده بود.

جلیلوند نیز بر اثر ابتلا به ویروس کرونا چشم از جهان فروبست.

** علی برقی و رد یک شایعه

برقی نیز یکی دیگر از بازیگران ایرانی بود که در سریال های ویلای من، بچه مهندس،‌ دادستان و نون و ریحون بازی کرده بود.

حتی بعد از فوت این بازیگر شایعه شد او در پشت صحنه سریال بچه مهندس که هم اکنون در حال تصویربرداری است، به کرونا مبتلا شده و فوت کرده است اما سعید سعدی تهیه کننده این سریال در گفت و گویی این ادعا را رد کرد و گفت که برقی تنها در فصل نخست بچه مهندس حضور داشته است.

منبع: الف

کلیدواژه: ایفای نقش پرداخت بر اثر ابتلا بازی کرده تهیه کننده بچه مهندس سال ۹۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۲۶۹۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محمدعلی علومی، نویسنده و پژوهشگر درگذشت

 نویسنده و طنزپرداز معاصر ایرانی در روز یکشنبه، ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ در شهر بم درگذشت. 

علومی در سال ۱۳۴۰ در شهر بم به دنیا آمد. کار مطبوعاتی را از اوایل دهه هفتاد در مجله ادبستان به عنوان مسئول بررسی مقاله‌ها آغاز کرد و در همان زمان مشغول گردآوری مطالب مربوط به فرهنگ مردم شد.

وی شاگرد استاد انجوی شیرازی است. علومی قصه‌ها و آداب و رسوم و فرهنگ مردم را در «ادبستان»، فصلنامه کرمان و ماهنامه سوره به چاپ می‌رساند. گذشته از آن چند مقاله در معرفی شاهنامه و یا نقد کتاب‌های داستانی نظیر «جزیره سرگردانی» و «طبل آتش» و «ساربان سرگردان» در مطبوعات منتشر کرد.

وی در ادامه کار مطبوعات برای مجله مهر، قصه‌های طنز نوشت و همزمان صفحه آموزش داستان برای جوانان را به راه انداخت. تاکنون هفت مجموعه داستان کوتاه و رمان‌های ذیل از او منتشر شده است: «هفت حکایت»، «شاهنشاه در کوچه دلگشا»، «اندوهگرد»، «من نوکر صدامم»، «امید بر دمیدن». رمان «آذرستان» این نویسنده اخیراً در ۵۳۹ صفحه توسط موسسه انتشارات تکا (توسعه کتاب ایران) به همت معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی روانه بازار شده است. 

محمدعلی علومی رمان‌های معروف سوگ مغان، آذرستان، ظلمات، اندوهگرد، پریباد، داستان‌های غریب مردمان عادی، هزار و یک شب نو، خانه کوچک و عطای پهلوان را در پرونده کاری خود دارد.

علومی فارغ‌التحصیل رشته علوم سیاسی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران است. او به طور خودآموز، اصول داستان‌نویسی را از کتاب‌های آموزشی معدود آن دوران فرا گرفت و در واقع اولین آموزگارانش مردم عادی کوچه و بازار، روستایی‌ها و عشایر بودند.

در سال ۷۰، با گردآوری قسمتی از فرهنگ مردم استان کرمان در ماهنامه ادبی-فرهنگی ادبستان مشغول به کار شد، و در عین حال چندین سال بخش آموزش داستان‌نویسی در مجله جوانان را بر عهده داشت. در همان سال‌ها شاگرد سید ابوالقاسم انجوی شیرازی (مشهور به پدر فرهنگ مردم) بود و آخرین مصاحبه مطبوعاتی با او مندرج در ادبستان را انجام داد.

علومی که با لهجه شیرین بمی صحبت می‌کند مدت‌ها در تهران با دوست و همشهری هنرمندش ایرج بسطامی (خواننده‌ی اهل بم) همخانه بود. داستان کوتاه «بمانی» نیز اثر اوست که در آخرین شماره ماهنامه «فرجاد» در اواخر دهه ۶۰ یا اوائل ۷۰ چاپ شد.

رمان "آذرستان" وی در سال ۷۷ کتاب برگزیده‌ی سال از سوی وزارت ارشاد وقت و رمان طنز "شاهنشاه در کوچه دلگشا" برنده‌ی سی سال رمان طنز ایران شد، همچنین در آن مراسم استادان نجف دریا بندری در ترجمه طنز، پرویز شاپور در کاریکلماتور، مهدی اخوان ثالث در شعر طنز و کیومرث صابری در طنز مطبوعاتی به عنوان برگزیده انتخاب شدند.

علومی تا کنون در چندین دوره جشنواره‌های سراسری طنز، در بخش داستان داور بوده و در اولین جشنواره سراسری داستان بیهقی نیز داور بوده است.

همچنین دبیر جشنواره سراسری طنز و کاریکاتور بم در سال ۸۴ بود، که بعد از آن تا کنون تعطیل شده است. در زمینه‌ی پژوهش‌های مربوط به طنز، علومی بنا به توصیه استاد عمران صلاحی تا کنون این آثار را منتشر کرده است: ۱- طنز در آمریکا (جلد اول) با داستان‌هایی از طنزنویسان مشهور آمریکا مانند مارک تواین، ویلیام سارویان، جیمز تربر، ارسکین کالدول به همراه نقد و بررسی آنها. ۲- طنز در مثنوی مولانا جلال‌الدین ۳- انواع طنز در گلستان سعدی ۴- طنز وشیوه‌های داستانی در بوستان ۵- طنز در دوره‌ی پهلوی با نقد و بررسی آثار طنزنویسان آن زمان ۶- طنز ایران از مشروطه به بعد (جلد اول) ۷-بررسی انواع طنز در خارستان اثر حکیم قاسمی کرمانی

رمان‌های طنز علومی عبارت‌اند از: شاهنشاه در کوچه دلگشا، من نوکر صدامم، وقایع نگاری بن لادن، جناب آقای دیو

همچنین در زمینه‌ی ادبیات کودک و نوجوان کتاب گذر از کوه کبود را منتشر کرده است. در تحلیل قصه‌های ایرانی می‌توان به کتاب اساطیر افسون وش او اشاره کرد.

کتاب‌های برگزیده محمدعلی علومی:

شاهنشاه در کوچه دلگشا
آذرستان
من نوکر صدامم
وقایع نگاری بن لادن
جناب آقای دیو
طنز درباره پهلوی
داستان‌های کوتاه طنز

منبع: شهرآرا نیوز

tags # اخبار فرهنگی سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • برگزاری یادواره روحانی شهید سیروس در لنده
  • مزارع چند کشاورز در ۳ روستای پاکدشت در پی سیلاب آسیب دید
  • استقلال یک - پرسپولیس یک در سن سیروس!
  • محمدعلی علومی، نویسنده و طنزپرداز درگذشت
  • رفاقت قدیمی‌ با سیروس میمنت باعث بازی‌ام در «نون خ» شد/ در کرمانشاه ۱۰۰۰ نفر تست بازیگری دادند
  • «برنارد هیل»، شاه «تئودون» ارباب حلقه ها درگذشت
  • پیگیری و تسهیل رفع مشکلات اهالی کلاته محمدعلی پهلوان
  • محمدعلی علومی درگذشت + سوابق
  • محمدعلی علومی، نویسنده و پژوهشگر درگذشت
  • محمدعلی علومی درگذشت