Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-08@18:49:43 GMT

بازیگران «پدرسالار» درباره محمدعلی کشاورز چه گفتند؟

تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۱۰۹۳۷

بازیگران «پدرسالار» درباره محمدعلی کشاورز چه گفتند؟

آفتاب‌‌نیوز :

اوایل دهه هفتاد سریالی از شبکۀ دوم سیما پخش شد که برای سال‌ها و دهه‌ها یکی از بهترین آثار تلویزیونی ماند و در خاطرۀ جمعی ایرانیان حک شد؛ یکی از دلایل مقبولیت و محبوبیت این سریال داستان اصیل ایرانی آن بود که مواجۀ سنت با مدرنیته را در غالب یک خانوادۀ معمولی و پرفرزند به تصویر می‌کشید که برای بسیاری از خانواده‌های آن دوران داستانی ملموس و واقعی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سریال پدرسالار (به تهیه‌کنندگی و کارگردانی اکبر خواجویی) با زبانی ساده و روایتی عینی دست بر نقاط مهمی گذاشت که برای زمانه‌اش موضوعی چالش‌برانگیز بود (تفاوت‌های عمیق نسل جدید و نسل گذشته و لزوم همراهی و انطباق‌پذیری با تغییرات فرهنگی) و در ادامۀ پیامدهای عدم سازگاری با شرایط روز را با روایتی جذاب به تصویر کشید.

همین سادگی و نکته‌سنجی سریالی تلویزیونی آن هم در زمانه‌ای که جامعه و خانواده‌ها در معرض بمباران رسانه‌های اجتماعی و تعدد سرگرمی‌ها نبودند باعث شد سریال دیده و درباره آن حرف زده شود و برای سالیان بازیگران، نقش‌ها و دیالوگ‌های آن در ذهن و حافظه مردم باقی بمانند.

باورپذیری و اثرگذاری این سریال بر مردم به صورتی بود که بعضا این قصه را یک زندگی حقیقی پنداشته و نسبت به آن عکس‌العمل نشان می‌دادند؛ به گفتهٔ ناصر هاشمی، بازیگر نقش ناصر، در زمان پخش این مجموعه، کمند امیرسلیمانی به‌دلیل داشتن شخصیتی لجباز و یکدنده در داستان فیلم، توسط یک رانندهٔ تریلی تهدید شده بود. همچنین، بعضی از مردم با دیدن ناصر هاشمی در سطح شهر، او را به بازگشت به خانهٔ پدر و احترام به بزرگتر سفارش می‌کردند.

مرحوم محمدعلی کشاورز در این سریال نقش شخصیت اصلی داستان اسدالله‌خان، پدری مقتدر را بازی کرد؛ نقشی که بار دیگر و پس از نقش‌های ماندگارش در فیلم‌ها و سریال‌های قبل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، شخصیت و بازی جاودانی را از وی به تصویر کشید.

استاد کشاورز هیچ‌گاه جایگزین ندارند

کمند امیرسلیمانی بازیگر سینما و تلویزیون درباره شخصیت و بازی‌های محمدعلی کشاورز اظهار داشت: به واقع استاد کشاورز هیچ‌گاه جایگزین ندارند و گویی هر بار با رفتن یکی از ۵ بزرگ سینمای ایران یعنی جمشید مشایخی، عزت الله انتظامی، داوود رشیدی و استاد کشاورز یکی از ستون‌های جامعۀ هنری ایران را با خود بردند.

وی افزود: مرحوم کشاورز بسیار شوخ، بذله‌گو، سرحال و مهربان بودند و همیشه (چه زمانی که با ایشان تماس تلفنی می‌گرفتیم یا زمانی که به دیدنشان می‌رفتیم) با خوشرویی و مهربانی پذیرای ما بودند.

امیرسلیمانی تصریح کرد: در دوره‌ای هرکدام از این دوستان مهره‌هایی بودند و در چند کار پی‌درپی، علی حاتمی این دوستان را در کنار هم قرار داد و وزن کار به ‌قدری بالا رفت که این پنج نفر به‌ عنوان چهره‌هایی شاخص در این هنر شناخته شدند.

بازیگر نقش آذر در سریال پدرسالار با اشاره به این مجموعه تلویزیونی و ماندگاری آن در ذهن مردم، تاکید کرد: آن سریال همه لحظه‌هایش خاطره است؛ پدرسالار یک کار استثنایی و خاطره انگیز است و صفا و صمیمیتی که در این کار دیده شد، از بزرگترهای این کار منتج می شد؛ بزرگانی چون حمیده خیرآبادی و استاد کشاورز.

به طبع ما هنرمندان خیلی خوب دیگری هم داریم ولی شاید در دوره حاضر کم پیش بیاید که مثلاً چهار یا پنج بازیگر درجه‌یک بتوانند کنار هم قرار بگیرند یا اگر کنار هم قرار گیرند در این اندازه دیده نشوند. نکته مهم در مورد این پنج نفر این بود در عین حال که هرکدام مهره و وزنه‌ای بودند انگار مکمل کار هم بودند و دریک شاخه کار می‌کردند، تفاوتی در جنس کارشان نبود و در کنار هم تبدیل به قدرت واحد می‌شدند.

مرحوم کشاورز انسانی بسیار ساکت و تأمل‌برانگیز بودند

سیامک اطلسی نیز بیان کرد: آقای کشاورز استاد مسلم بازیگری بودند که از بین ما رفتند. من خاطرات زیادی از سریال پدرسالار با ایشان دارم و حقیقتاً بازیگری را در کنار ایشان تجربه کردم و چیزهای زیادی را از ایشان یاد گرفتم.

استاد کشاورز در بسیاری فیلم‌ها و در تئاتر و تلویزیون بازی‌های درخشانی داشت؛ در واقعیت و به لحاظ شخصیتی ایشان آدمی مصمم، انسانی شریف و خونسرد بود که بازیگری همتای ایشان نمی‌آید.

اطلسی تاکید کرد: این آدم‌ها (محمدعلی کشاورز، جمشید مشایخی، عزت الله انتظامی، داوود رشیدی و علی نصیریان) ازنظر بازیگری و ارائۀ نقش در تئاتر، سینما و تلویزیون سنگ تمام گذاشتند؛ یعنی تکرار نمی‌شوند و کسی جای آنان را نمی‌گیرد و در ذهن‌ها ماندگار هستند. این‌که بازیگری بتواند این ماندگاری را در اذهان ایجاد کند، استاد تلقی می‌شود و استاد کشاورز یکی از این بازیگرانی بود که این اثرگذاری را بر ذهن‌ها گذاشت.اطلسی در اشاره به آنچه از کشاورز در بازیگری آموخته است، بیان کرد: دقت در کار، توام با خونسردی و درعین‌حال انسان‌بودن، برای من در جنس بازیگری اش برجسته بود. نقش را ایفا می‌کرد و به‌درستی درمی‌آوردند به صورتی که در خاطره‌ها می‌ماند؛ مرحوم کشاورز انسانی بسیار ساکت و تأمل‌برانگیز بود.

کسانی که در کنار وی کار می‌کردند، آن کاری که باید را انجام می‌دادند، زیرا او بر کارشان تسلط داشت، نقش را حفظ می‌کرد و به آن اهمیت می‌داد و بازیگران جوانی که این خصائل رفتاری را می‌دیدند، واقعاً از وی یاد می‌گرفت و برایشان تجربه بود.

بازیگر نقش مصطفی (برادر اسدالله خان) در سریال پدرسالار درمورد حال و هوای بازی در این سریال در کنار محمدعلی کشاورز خاطرنشان کرد: آن سریال برای تمام ما بازیگران یک تجربه زندگی بود در کنار استاد کشاورز سعی می‌کردیم واقعیت‌ها را ارائه بدهیم؛ یعنی تلاش می‌کردیم نقشی که نوشته‌ شده بود را یکی بهتر از دیگری ارائه و ایفا کنیم.

محمدعلی کشاورز یک اسطوره بود

محمود پاک‌نیت بازیگر سینما و تلویزیون در مورد مرحوم کشاورز گفت: وی حقیقتاً یک اسطوره و انسان خاص بود. شاید در کارها برخی اوقات تصویری خشن از او می‌دیدیم اما در واقعیت قلبی بسیار رئوف و مهربان داشت و انسانی بسیار دوست‌داشتنی و دلسوز برای همه عزیزانی بود که با وی همکاری می‌کردند.

محمود پاک‌نیت در نقش جلال (پسر اسدالله خان) تصریح کرد: مرحوم کشاورز آدم خوش‌برخوردی بود در عین این‌که در فیلم‌ها او را خشن می‌دیدیم؛ مثلاً در پدرسالار، پدری بود که با خانواده خشن بود و آن‌ها دوست نداشتند دورهم زندگی کنند اما او اعتقاد داشت همه باید کنار هم باشند.

پاک‌نیت در اشاره به شخصیت کشاورز: در کار برایش فرق نمی‌کرد چه کسی هستید و اگر چیزی برای بهبود کار (و برای این‌که کار شما بهتر باشد و بهتر بتوانید شخصیتی را که به شما محول شده است را ارائه دهید)، به ذهنش می‌رسید، مطرح می‌کرد؛ بسیار دلسوز بود و زحمات بسیاری برای اشاعه فرهنگ و هنر ایران کشید.این عزیزان (جمشید مشایخی، عزت الله انتظامی، داوود رشیدی، محمدعلی کشاورز و علی نصیریان) چه درزمینهٔ تئاتر و سینما و چه تلویزیون، افرادی محکم و استوار و آدم‌هایی بودند که نسبت به کارشان صادق بودند و صداقتی خاص داشتند. یعنی دلشان برای کارشان می‌لرزید و می‌تپید و در کاری که بودند پشتوانه بزرگی برای آن کار محسوب می‌شدند.

پاک نیت در اشاره به اهمیت حضور و بازی کشاورز و هم‌نسلان وی در آثار هنری، خاطرنشان کرد: این عزیزان در هنر و سینمای ایران یک ستون بودند و این را نمی‌شود کتمان کرد. در آن دورانی که آنها کار می‌کردند، ستون محکمی بودند که فرهنگ و هنر این مملکت را نگه داشته بودند.

این بازیگر یادآور شد: یادم هست در سریال روشن‌تر از خاموشی حسن بشکوفه (تهیه کننده سریال) گفت که همین‌که توانستم این سه نفر (نصیریان، کشاورز و مشایخی) را راضی کنم که در این کار بیایند، خیلی کار بزرگی است و برای من وجود این سه بزرگوار، کاری بسیار عظیم است.

وی افزود: وقتی یک تهیه‌کننده چنین حرفی می‌زند، یک دلگرمی به گروهی است که با این عزیزان کار می‌کنند و این برای کسانی که در آن گروه هستند قدرت و نیرو ایجاد می‌کند. آدم‌هایی چون مرحوم کشاورز واقعاً این‌گونه بودند؛ همچنان که افرادی همانند نصیریان (که خدا حفظشان کند) همین گونه‌اند و وقتی‌که در یک گروه هستند قوت آن کار هستند.

هنرمندی با نشان درجه یک فرهنگ و هنر

محمدعلی کشاورز اوایل خرداد جاری به دلیل عارضه کلیوی و بالا رفتن سطح کراتین خون در بیمارستان بستری شد و بلافاصله مراحل درمانی خود را زیر نظر تیم پزشکی آغاز کرد. پس از آن وی به دلیل عفونت ریه در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شد. این هنرمند مطرح سینما، تئاتر و تلویزیون امروز (یکشنبه، ۲۵ خرداد) و در سن نودسالگی بعد از تحمل دوره‌ای بیماری درگذشت.

وی یکی از چند بازیگر مطرح و نسل اول تئاتر ایران و فعال در حوزه های دیگر نمایشی از جمله سینما و تلویزیون در ۲۶ فروردین ۱۳۰۹ در اصفهان متولد شد. این هنرمند که دارای نشان درجه یک فرهنگ و هنر بود، در سینما، تئاتر و تلویزیون بارها در نقش‌ها و ژانرهای گوناگون حضور داشته است.

از آثار ماندگار کشاورز، می‌توان به مجموعه‌های تلویزیونی دایی‌جان ناپلئون، آتش بدون دود، هزاردستان (در نقش شعبان استخوانی)، سربداران (در نقش خواجه قشیری)، افسانه سلطان و شبان (در نقش خوابگزار اعظم)، پدرسالار و گرگ‌ها اشاره کرد.

این هنرمند ایفاگر نقش‌های ماندگاری در تاریخ سینما بوده است که از جمله آنها فیلم‌های «خشت و آینه»، «آقای هالو»، «رگبار»، «صادق کرده»، «شطرنج باد»، «کمال‌الملک»، «مردی که موش شد»، «کفش‌های میرزا نوروز»، «مادر»، «پول خارجی»، «دلشدگان»، «روز واقعه»، «ناصرالدین شاه اکتورسینما»، «خسوف»، «زیردرختان زیتون»، «غزال» بوده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: سریال پدرسالار محمدعلی کشاورز سینما و تلویزیون محمدعلی کشاورز سریال پدرسالار مرحوم کشاورز استاد کشاورز فرهنگ و هنر فیلم ها کنار هم پاک نیت نقش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۱۰۹۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وعده صادق امنیت ملی ایران را به صورت جهشی ارتقا داد

به گزارش خبرنگار مهر، ناصر کنعانی عصر چهارشنبه در نشست علمی تحلیلی و تبیینی روند تغییرات ژئوپولتیک منطقه غرب آسیا ناشی از عملیات وعده صادق و اقدامات دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج برگزار شد، گفت: در حال تجربه پیچیده‌ترین شرایط سیاسی، امنیتی و حتی اقتصادی در حوزه منطقه‌ای و بین المللی هستیم که این امر فقط به مساله فلسطین، تحولات منطقه غرب آسیا و طوفان الاقصی و پیامدهایش مرتبط نیست و به موضوعات اقتصادی نیز مربوط است.

وی عنوان کرد: گزارش جهانی ریسک مجمع جهانی اقتصاد برای سال ۲۰۲۴ هشدار می‌دهد که ما با جهانی مواجه خواهیم بود که تحت تأثیر شوک‌های مستمر خواهد بود که این فقط با رویکرد سیاسی و امنیتی نیست و به بحران‌های خطرناکی از جمله چالش‌های آب و هوایی و منازعات بین المللی نیز اشاره می‌کند که همه دنیا از آن متأثر خواهند شد، بنابراین ما در یک نظم جهانی بی ثبات و در حال تغییر به سر می بریم که روایت‌های قطبی شده و متخاصم بر آن حاکم است.

کنعانی مطرح کرد: موارد بسیاری نظم کنونی جهانی را نظم پرچالشی در مقابل دیدگان ناظران ترسیم می‌کنند که از جمله آنها می‌توان به فرسایش هنجارهای جهانی از جمله بحث حقوق بشر و جهان متفرق و قطبی شده اشاره کرد. نظم دو قطبی به هم ریخته، نظم جدیدی در حوزه بین المللی شکل نگرفته و وضعیت نظم جهانی در حال گذار است و بازیگران متعددی به دنبال سهم خواهی در نظم در حال شکل گیری و در تلاش برای ایفای نقش و کسب جایگاه بین المللی هستند.

آمریکا نمی‌تواند شرایط را به نفع خود تثبیت کند

سخنگوی وزارت امور خارجه خاطرنشان کرد: در این نظم جهانی در حال شکل گیری باید جانمایی درستی برای جمهوری اسلامی ایران انجام دهیم و ما نیز مانند دیگر بازیگران در حال تلاش برای جانمایی موقعیتی خوب در حوزه و ساز و کارهای بین المللی هستیم. شکل گیری بازیگران غیردولتی و نقش آفرینی آنها به مثابه بازیگران دولتی و در برخی مواقع قوی‌تر از آنهاست؛ این بازیگران هم نقش مثبت و سازنده ایفا و هم نقش ویرانگر ایفا کرده و دیگران هم برای استفاده از ظرفیت آنها تلاش می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه برخی از بازیگران غیردولتی نمایندگان ملت‌های خود هستند از جمله جریان‌های مقاومت در فلسطین، لبنان، عراق و یمن که کسی نمی‌تواند نقش آنها را نادیده بگیرد، بیان کرد: در طول دو دهه گذشته شرایط پیچیده‌تری داریم، منازعات منطقه‌ای افزایش یافته‌اند، مداخلات خارجی به شکل سرسام آور اضافه و اشغال سرزمینی با بهانه‌های مختلف انجام شده است. در چنین شرایطی جمهوری اسلامی ایران با دارا بودن عناصر متعدد قدرت ملی، همه مؤلفه‌های لازم را دارد.

معاون وزیر امور خارجه قدرت تمدنی، فرهنگی، مردمی، نظامی، اقتصادی و امنیتی را از جمله مؤلفه‌های مذکور دانست و مطرح کرد: جمهوری اسلامی ایران در چنین شرایطی در معرض هدف بیشترین مداخلات خارجی قرار دارد و بازیگر نیز بوده و به دنبال جانمایی شایسته خود در نظم بین المللی است. در این وضعیت، آمریکا که قبلاً با حرکت یک ناو هواپیما بر دولتی را در منطقه تغییر می‌داد امروز سرگردان است و نمی‌تواند شرایط را به نفع خود تثبیت کند.

وعده صادق یک مدل حکمرانی مطلوب را به نمایش گذاشت

کنعانی با اشاره به حفظ منافع راهبردی جمهوری اسلامی ایران توضیح داد: در دولت سیزدهم سیاست همسایگی به عنوان یک سیاست مهم اعلام و اعمال شد و به عنوان یک مفهوم محوری در برنامه کاری دستگاه سیاست خارجی کشور قرار گرفت و دستاوردهای بسیاری نیز حاصل شد. در طول سال‌های اخیر همواره شعارهای سال زمینه اقتصادی داشته‌اند و دولت نیز موظف است این رویکرد نظام را دنبال کند و دستگاه دیپلماسی کشور نیز باید در همین مسیر حرکت کند.

وی با بیان اینکه دستگاه دیپلماسی در دولت فعلی شعار دیپلماسی پویا و هوشمند را انتخاب و در این مسیر تلاش بسیاری کرد، افزود: جمهوری اسلامی ایران ظرفیت‌های سازمان همکاری اسلامی را به خدمت و در طول هفت ماه گذشته پویاترین و متحرک ترین دیپلماسی خود را به کار گرفت تا مقاومت فلسطین را زیر چتر حمایتی خود قرار دهد. رژیم صهیونیستی در شرایط پیچیده و میدان نبرد با مقاومت دچار بن بست و شکست‌های راهبردی و متوالی شده و تلاش می‌کرد ایران را مستقیماً وارد جنگ و آمریکا را علیه آن وارد میدان کند.

معاون وزیر و سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به انجام عملیات وعده صادق برای تنبیه متجاوز اظهار کرد: این عملیات یک اقدام مشروع بازدارنده محدود در چارچوب حقوق ذاتی و حفاظت از امنیت ملی بود و ما هیچ عنوان به دنبال توسعه دامنه جنگ نیستیم و هیچ طرف دیگری نیز مورد هدف قرار نگرفت اما اگر طرفی بخواهد مداخله کند، اقدام خواهیم کرد. ایجاد بازدارندگی در مقابل دیگر متحدان رژیم غاصب نیز از سوی دستگاه دیپلماسی و نهادهای نظامی به صورت مکمل و هم افزا انجام شد.

کنعانی خاطرنشان کرد: در عملیات وعده صادق یک مدل خوب حکومت داری و حکمرانی مطلوب را تجربه کردیم و به نمایش گذاشتیم. این عملیات تبدیل یک تهدید به یک فرصت بزرگ ملی و افزایش ظرفیت‌های منطقه‌ای و بین المللی بود. وعده صادق موازنه راهبردی را در منطقه به نفع جمهوری اسلامی ایران و کل کشورهای منطقه و به ضرر رژیم صهیونیستی و حامیانش تغییر داد و توان بازدارندگی کشور ایران را به صورت قدرتمندانه به نمایش گذاشت و امنیت ملی آن را به صورت جهشی ارتقا داد.

کد خبر 6100897

دیگر خبرها

  • وعده صادق امنیت ملی ایران را به صورت جهشی ارتقا داد
  • (ویدیو) افشاگری عجیب الهام حمیدی از ازدواجش
  • مزارع چند کشاورز در ۳ روستای پاکدشت در پی سیلاب آسیب دید
  • محمدعلی علومی، نویسنده و طنزپرداز درگذشت
  • پیگیری و تسهیل رفع مشکلات اهالی کلاته محمدعلی پهلوان
  • محمدعلی علومی درگذشت + سوابق
  • محمدعلی علومی، نویسنده و پژوهشگر درگذشت
  • محمدعلی علومی درگذشت
  • بیوگرافی و اسامی بازیگران سریال خاله خانم
  • پاسخ به یک ابهام بزرگ درباره فصل جدید «پایتخت»